Biografie

Jeugd.
 
Zoals mijn achternaam al doet vermoeden ben ik geboren en getogen in de Sovjet-Unie. Opgegroeid in een niet-muzikale familie herkende onze buurvrouw gelukkig mijn aanleg voor de muziek. Ze adviseerde mijn moeder om mij muzieklessen te laten volgen. Op mijn 15e mocht ik mijn eerste koor dirigeren. Daar ontdekte ik de schoonheid van stemmen die samensmelten. Vanaf dat moment wist ik dat ik koordirigent wilde worden.
 

 

 

Opleiding.

Van mijn 17e tot mijn 21e was ik studente aan het College van Muziek van Smolensk. Naast  muziekvakken als koordirectie, piano, zang en solfège volgde ik ook dans- en acteerlessen. Daarna vervolgde ik mijn opleiding aan de Staatsacademie voor Cultuur en Kunsten van Krasnodar.  Tijdens mijn studie was ik dirigente van diverse koren en gaf ik zangles, muziekgeschiedenis en solfège aan een muziekschool.


Nederland.

Sinds 1999 woon ik in Nederland en ben ik dirigente geweest van diverse koren (o.a. The Mainport Barbershop Singers en Kamerkoor Tussen 7 en 9). Momenteel ben ik dirigente van het koor The Balance in Vlaardingen. Ruim tien jaar ben ik werkzaam geweest als zangdocente bij  Muziekschool Voorne.  Momenteel ben ik bezig met het verwezenlijken van mijn droom: een eigen zangstudio. 
 
UA-45362138-1